Bezpłatna wysyłka przy zamówieniach powyżej 500 PLN

Masz pytanie?

Flaminio Olive oil 100 ml

włoska oliwa z pierwszego tłoczenia

Cena:21.65PLN
Netto:17.60PLN(Vat 23%)
Czas wysyłki: 48h
Do koszyka

Wytwarzane metodą zimnej ekstrakcji z oliwek zbieranych ręcznie na początku listopada i tłoczonych w ciągu 12 godzin.

 

FRUTTATO

Charakteryzująca się smakiem świeżych oliwek i zapachem świeżo zebranych oliwek w pierwszych etapach dojrzewania, oliwa z oliwek Flaminio Fruttato (owocowa) to pełna i zdecydowana aromatyczna oliwa z oliwek, która jest przyjemnie pikantna z lekkim gorzkim posmakiem.

Ze względu na wysoki poziom polifenoli, które doskonale przeciwdziałają starzeniu się komórek, jest niezbędny w utrzymaniu zdrowej diety.

 

Propozycje:

Jako dressing do wszystkich dań o wyrazistym smaku, doskonały do bruschetty, sałatek, czerwonego mięsa, grillowanych mięs i warzyw, duszonych mięs i zup z roślin strączkowych. W kuchni powinien być używany do przygotowywania sosów i potraw smażonych.


 

DELICATO

Flaminio Delicato Oliwa z Oliwek (Delikatna) powstała w wyniku intuicji naszego Mistrza Degustacji Guerrino Perotti, rocznik 1915, czołowego przedstawiciela starożytnej umbryjskiej szkoły degustacji. Tylko do tej butelki z poszczególnych tłoczeń wybierane są najbardziej delikatne i harmonijne oliwy z oliwek. Dzięki delikatnemu smakowi, lekko owocowemu i bogatemu, o szmaragdowo-zielonej barwie, nie można go pomylić ze swoimi ekskluzywnymi, eleganckimi i wyrafinowanymi właściwościami.

 

Propozycje:

Doskonałe na gorąco do wszelkich dań, zwłaszcza ryb, skorupiaków, zup jarzynowych, risotto, białych mięs, pesto oraz wszelkich preparatów o delikatnym smaku.

Flaminio Olive oil 100 ml - Informacje
  • SEZON ZBIORÓW
  • Fruttato - Koniec października – początek listopada.
    Delicato- Połowa listopada
  • KOLOR
  • Szmaragdowo-zielony
  • ZAPACH
  • Owocowy, jak świeże oliwki.
  • GĘSTOŚĆ
  • Średnia
  • SMAK
  • Fruttato - smak świeżych i pachnących oliwek, pełny i przyjemnie pikantny.
    Delicato- Lekko owocowe i bogate ze słodkimi i wyrafinowanymi cechami.
  • SYSTEM TŁOCZENIA
  • Ciągły, dwuipółfazowy cykl ekstrakcji na zimno w ciągu 12 godzin od zbioru.
  • ODMIANA
  • Moraiolo, Leccino, Frantoio.
  • WYGLĄD OLIWY Z OLIWEK
  • Jasny
  • OPAKOWANIE
  • 750 ml, 500 ml 250 ml oraz 100 ml butelka;
    5 L , 3 L, 500 ml, 250 ml, 150 ml puszka.
  • ORGANOLEPTIC PROFILE
    ORGANOLEPTIC PROFILE